Турция пази история на хиляди години. Измежду руйни, църкви и

...
Турция пази история на хиляди години. Измежду руйни, църкви и
Коментари Харесай

Тайните на едно от скритите чудеса на Турция - подземният град Деринкую

Турция пази история на хиляди години. Измежду руйни, църкви и под градовете на екзотичната страна се крият секрети, защитавани десетилетия.

Такава е и тази за Деринкую. Той е най-старият под земята град на Мидийската империя, най-големият открит и изчистен град в Кападокия. Бил е открит и отчасти проучен през 1963 година Деринкую е не е просто някакво необичайно образувание под Кападокия, а е същински град в цялостния смисъл на думата, написа pochivka.blitz.bg.

Снимкa: Shutterstock  Тайните на едно от скритите чудеса на Турция - подземният град Деринкую

Той е с повърхност от към 4 кв. км и е на дълбочина от към 55 м. Изследователи смятат, че градът може да има 20 етажа, само че до момента са изследвани единствено 8 от тях. Също откриватели и историци допускат, че в Деринкую биха могли да живеят по едно и също време до 50 хиляди поданици.

Според историците, основаването на подземния град е било стартирано от хетите преди към 2000 години прочие Хр. Все още не е ясно каква е била концепцията за основаването му. Първи християните са преустроили и са довели до съвършенство започнатото от хетите.

За тях подземният град става надеждно укритие от римляните, от нападките на разнообразни племена, или от шайките разбойници, които са виждали в Кападокия вкусно парче за грабене.

В подземния град има всичко, с цел да можете да водите естествен метод на живот. Жителите са построили 52 вентилационни шахти, дори на най-ниските равнища се е дишало леко.

На горните първи и втори етаж са ситуирани църквите, местата за молебствия и кръщенета, мисионерски учебни заведения, хамбари, складови пространства, кухни и жилищни пространства със спални, обори за добитъка и винени погреби. На третия и четвъртия етаж са оръжейните хранилища, храмове, работилници, разнообразни индустриални пространства.

На осмия етаж има “зала за конференции”, място за общ общ брой на определените от фамилията и от общините представители. Тук са се събирали за жизненоважни проблеми и приемане на световни решения.

Деринкую има доста подземни секрети полза (600 и повече), които са с излаз на повърхността от разнообразни потайни места. Някои подземни тунели са имали невероятна дължина и са достигали десетки километри!

В Деринкую популацията е водело деен живот до VIII в. След това епохи наред градът е бил пропуснат и на практика загубен. Причините, заради които жителите са напуснали подземния град, не са изяснени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР