Турция не одобрява идеите за дислоциране на сили на НАТО

...
Турция не одобрява идеите за дислоциране на сили на НАТО
Коментари Харесай

Турция не одобрява идеите за дислоциране на сили на НАТО в Черно море

Турция не утвърждава концепциите за дислоциране на сили на НАТО в Черно море за въздържане на Русия. Това е споделил в изявление министърът на защитата Хулуси Акар.

" Казваме на България и Румъния да работят въздържано ", показва Акар. Алиансът е провеждал нееднократно маневри в морския басейн, в който три съюзнички имат териториални води. Миналата година, до момента в който струпваше войски по границата с Украйна, Русия предизвести Западните страни да не изпращат военни кораби в Черно море. Сега там няма военни кораби на страни, които не са крайбрежни, показва министър Акар и акцентира потребността да се поддържа непоклатимост в района.

В началото на февруари военни кораби от съветските Балтийски и Северен флот минаха през Средиземно море и през Босфора за огромно военноморско обучение в Черно море. Едва след началото на нашествието в Украйна Турция затвори проливите за военни кораби, като приложи интернационална спогодба. Днес от НАТО оповестиха, че не обмислят обезпечаване на конвой на търговски кораби в Черно море, заради опасения от замесване в спор с Русия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР