Турция не очаква нищо от Европейския съюз (ЕС) по отношение

...
Турция не очаква нищо от Европейския съюз (ЕС) по отношение
Коментари Харесай

Ердоган: Нямаме никакви очаквания от ЕС, който ни кара да чакаме 60 години

Турция не чака нищо от Европейския съюз (ЕС) във връзка с опцията републиката да се причисли към съюза. Това сподели президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган по време на тирада при откриването на новата сесия на Народното събрание.

“Нямаме никакви упования от Европейския съюз, който ни кара да чакаме 60 години. Ако се откажат от некоректното си отношение към Турция, изключително във връзка с издаването на визи, тогава ще поправят грешките си. Ако не, тогава те ще изгубят правото да чакат каквото и да било от нас “, акцентира той.

Според Ердоган Турция, „ в случай че е належащо, може да трансформира критериите от Копенхаген [критериите за присъединение на страни към Европейския съюз] в критериите на Анкара и да продължи по своя път “.

На юлската среща на върха на НАТО във Вилнюс Турция разгласи готовността си да поддържа влизането на Швеция в алианса в подмяна на унищожаване на пречките в преговорния развой сред Анкара и Европейския съюз, разширение на съдействието в границите на митническия съюз и либерализиране на визовия режим.. В същото време беше реализирано съглашение с Европейски Съюз за актуализиране на пътната карта на връзките в границите на митническия съюз.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР