Турция и САЩ започнаха преговори за създаването на зона на

...
Турция и САЩ започнаха преговори за създаването на зона на
Коментари Харесай

Турция и САЩ преговарят за зона за сигурност в северна Сирия

Турция и Съединени американски щати започнаха договаряния за основаването на „ зона на сигурност “ в северна Сирия, чиято цел е основаване на буферна територия сред кюрдските бойци и турската граница.
„ Военни представители от двете страни започнаха през днешния ден в Анкара да работят дружно по зона за сигурност, която ще бъде наложена координирано в северните региони на Сирия “, гласи изказване на турското министерство на защитата, представено от БГНЕС. 
В идващите дни договарянията ще продължат.
Идеята първо беше упомената от Доналд Тръмп през януари по време на телефонен диалог с Реджеп тайип Ердоган. В този миг Турция заплашваше да предприеме огромна атака против кюрдските сили в Сирия.
Съединени американски щати оказаха забележителна поддръжка на милицията на сирийските кюрди Отреди за отбрана на народа (ОЗН), които изнесоха на плещите си бремето на сухопътните сражения против екстремистите от „ Ислямска страна “.
През последните дни Анкара възобнови заканите си за офанзива против ОЗН, на които гледа като на терористична формация, имаща директни връзки с кюрдските сепаратисти в Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР