Турция и САЩ са се разбрали, че е необходимо да

...
Турция и САЩ са се разбрали, че е необходимо да
Коментари Харесай

Чавушоглу: Разбрахме се Турция и САЩ да нормализират отношенията си


Турция и Съединени американски щати са се разбрали, че е належащо да възстановяват връзките между тях, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу след диалога си с американския държавен секретар Рекс Тилърсън.

Министърът добави, че връзките Анкара-Вашингтон са били в „ сериозна фаза “ и двамата с Тилърсън са се разбрали да бъде основан „ механизъм “ за разискване на въпросите, довели до казуса.

Стана известно, че Анкара е предложила на Вашингтон Съединени американски щати и Турция да разположат взаимно свои военни елементи в сирийския град Манбидж. Освен това Анкара упорства силите на кюрдските „ Отряди за отбрана на популацията “ (ОЗН) да се изтеглят на изток от река Ефрат, съобщил турски служител. По неговите думи Съединени американски щати обмисляли предлагането, което било отправено по време на визитата в Анкара на Тилърсън.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган неведнъж е заявявал, че интервенция „ Маслинова клонка “ която Турция организира в Северна Сирия, може да обхване и Манбидж и настоятелно прикани Съединени американски щати да изтеглят своите войски от там. Тази територия е под контрола на кюрдската коалиция „ Сирийски демократични сили “, чийто гръбнак са ОЗН. И двете групировки съгласно Анкара са терористични, единствено че ОЗН се радват на поддръжката на Съединени американски щати поради приноса си за разбиването на джихадистката „ Ислямска страна “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР