Турция и Русия започнаха първите си съвместни патрули в Сирия

...
Турция и Русия започнаха първите си съвместни патрули в Сирия
Коментари Харесай

Турски и руски военни започнаха да патрулират съвместно в Сирия

Турция и Русия започнаха първите си взаимни патрули в Сирия според меморандума от Сочи, контрактуван от президентите на двете страни на 22 октомври, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Министерството на националната защита на Турция заяви, че " първият взаимен патрул на турски и съветски военни детайли с присъединяване на безпилотни самолети се прави в региона Дербисия, на изток от р. Ефрат ".

Руското министерство на защитата също осведоми, че военна полиция на Русия е подхванала за първи път взаимно наблюдаване дружно с турски военни в региона на северната сирийска граница, съобщи ТАСС. Както посочи министерството, взаимният патрул е стартирал от митническия пункт Дербисия и ще премине в западна посока около сирийско-турската граница. В състава на патрула вземат участие общо девет бойни машини на Русия и Турция, посочи ведомството.

Патрулите идват след приключването на избрания 150-часов период за евакуиране на бойците от сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) от региона около турската граница.
Преди започването им в региона бяха осъществени последни подготовки, отбелязва турската телевизия. В диалозите с съветска делегация бяха обрисувани зоните на наблюдаване и командните центрове на патрулите. Протичат действия по заличаване на взривни устройства, правят се разследващи полети.

Патрулите ще покрият два сектора, на запад и изток от зоната на турската интервенция в Сирия, с дълбочина 10 км, показва Асошиейтед прес. Турските сили и подкрепяните от тях сирийски бунтовници сега управляват граничните градове Тал Абияд, Рас ал Айн и близките села. В рамките на съглашението от Сочи няма да се правят взаимни патрули в град Камишли, прецизира НТВ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР