Турция и Русия може да сформират съвместни патрули в Северна

...
Турция и Русия може да сформират съвместни патрули в Северна
Коментари Харесай

Турция и Русия сформират съвместни патрули в Северна Сирия?

Турция и Русия може да образуват взаимни патрули в Северна Сирия, съобщи през днешния ден турският министър на защитата Хулуси Акар, представен от Анадолската организация и Българска телеграфна агенция.

Говорейки пред публицисти в турския парламент, Акар разяснява неотдавнашната тристранна среща с сътрудниците си от Сирия и Русия в Москва.

" Нашата цел е защитата на нашата страна и народ. За това битката против тероризма е доста значим детайл ", уточни той.

Отбелязвайки триумфите на Турция в антитерористичните старания, Акар съобщи, че е споделил на своите сътрудници на тристранната среща в Москва, че не е допустимо Турция да одобри повече бежанци.

Той изрази вяра, че тристранните диалози ще продължат " рационално, разумно и сполучливо ".

Акар сподели, че Турция не би взела каквото и да е решение, което би основало проблеми за сирийския народ, и добави, че позицията на Анкара " би трябвало да бъде известна на всички страни и да бъде третирана по съответния метод ".

На 28 декември в Москва се състоя среща в тристранен формат с присъединяване на турския министър на защитата Хулуси Акар, сирийския боен министър Али Мухаммад Абас и министъра на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу, която беше първият формален контакт сред виновни представители на Анкара и представители на режима на сирийския президент Башар Асад от 11 години насам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР