Турция и Република Северна Македония са най-евтините страни за живот

...
Турция и Република Северна Македония са най-евтините страни за живот
Коментари Харесай

Германците са в шок! Какво откриха в Турция и Северна Македония

Турция и Република Северна Македония са най-евтините страни за живот в Европа, защото, съгласно данни на немската федерална статистическа работа „ Дестатис “, разноските са двойно по-ниски от тези в Германия, заяви платформата „ Нова Македония “.

Статистическата работа е анализирала цените на огромен брой артикули и услуги в разнообразни категории, като храна, питиета, тютюн, облекла, сила, превоз, телекомуникации, културен живот и занимания, хотели и заведения за хранене, в 40 европейски страни. Във всички категории Северна Македония се подрежда измежду най-евтините страни, а в доста от категориите излиза като най-евтината страна.
-->
Цените в Северна Македония са приблизително 49% от цените в Германия, а по-евтино е единствено в Турция, където равнището на цените е приблизително 39% от немското.

За съпоставяне, цените в Сърбия възлизат на 86% от немските, в Хърватия – 76%, в Гърция – 67%, а в Албания – 77 на 100.

Що се отнася до междинната цена на услугите в хотел или ресторант, единствените страни, в които е по-евтино, са Турция, България и Албания.

В някои от другите категории също се отличават по-евтини страни от Северна Македония, само че междинната обща оценка дефинира страната като най-евтината за живот на европейския континент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР