Турция и някои организации за защита на човешките права обвиниха

...
Турция и някои организации за защита на човешките права обвиниха
Коментари Харесай

Анкара обвини Атина за депортиране на мигранти без процедура за убежище

Турция и някои организации за отбрана на човешките права упрекнаха Гърция за депортирането на огромни групи мигранти без достъп до процедура за право на леговище. Това опонира на интернационалното право, пишат американски издания, представени от БГНЕС.
упреква също и Европейски Съюз, че се прави, че не вижда очевидното нарушение на човешките права.
 Emerging Europe: България може да стане привлекателна за бежанци от Близкия Изток Emerging Europe: България може да стане привлекателна за бежанци от Близкия Изток
България е една от дребното страни в Европейски Съюз, които се съгласиха да одобряват дребен брой бежанци, наранени от пожара преди две седмици в гръцк...
По информация на турската брегова защита, единствено в границите на този месец са избавени повече от 300 мигранти, върнати от гръцките управляващи в турски териториални води.
Това стана причина няколко интернационалните организации за отбрана на човешките права да призоват за започване на следствие.
отхвърли обвиняванията и на собствен ред съобщи, че Турция доставя мигрантите с оръжие.
Още през март Анкара се закани, че ще изпрати мигранти към Европа и разгласи границите си с Европейски Съюз за отворени. След това известие хиляди мигранти се стекоха на границата с Гърция. Тогава Атина взе решение да затвори границите и за един месец да прекрати опцията за подаване на заявление за леговище.
 Гърция осъди двама руснаци на по 300 години затвор Гърция осъди двама руснаци на по 300 години затвор
Съд в Гърция осъди двамата съветски моряци Алексей Игумнов и Никита Шепталов на по 300 години затвор, като ги призна за отговорни за транспо...
Гръцката брегова защита заяви, че турските им сътрудници постоянно следват корабите, които транспортират незаконно мигранти в Гърция и предоставиха видеоматериали в поддръжка на тези изказвания. Съгласно съглашението за мигрантите, подписано сред Европейски Съюз и Турция, Анкара има задължението да стопира хората, които желаят да влязат незаконно на територията на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР