Турция е важен съюзник от НАТО. Може да видите това

...
Турция е важен съюзник от НАТО. Може да видите това
Коментари Харесай

Столтенберг: Турция е важен съюзник от НАТО

Турция е значим съдружник от НАТО. Може да видите това единствено в случай че погледнете към картата, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от турската частна телевизия НТВ.

Столтенберг сподели това на видеоконференция, проведена от Центъра за интернационална сигурност и съдействие на Станфордския университет, предава Българска телеграфна агенция.

Коментирайки въпрос, обвързван с покупката от Турция на съветските системи за Противовъздушна отбрана С-400, генералният секретар на НАТО уточни, че разликите сред членове на алианса не са оригиналност, а НАТО е добра платформа за разискване на проблемите и намиране на решение.

" Но би трябвало да разберем това, че Турция е значим съдружник. Защото единствено в случай че погледнеш към картата, можеш да видиш какъв брой значим съдружник е тя ", сподели той. Според Столтенберг Турция е от изключителна значимост, поради географската ѝ непосредственост до Ирак и Сирия, напредъка, сбъднат в битката с " Ислямска страна ", и базите и летищата там.

По неговите думи обстановката в Източно Средиземно море, миграцията и решението на Анкара да купи съветските С-400 са измежду въпросите, които стоят сред Турция и членки на НАТО.

" Признавам, че има провокации, само че считам, че най-важното е да се заемем с тях като натовски съдружници вътре в НАТО по открит метод и да използваме НАТО като платформа, с цел да се опитаме да открием пътища за понижаване на напрежението и да намерим позитивни стъпки в вярната посока ", заключи Столтенберг, представен от Анадолската организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР