Турция е решена да защитава сигурността и правата на гражданите

...
Турция е решена да защитава сигурността и правата на гражданите
Коментари Харесай

Турция заплаши с атаки Източна Либия

Турция е решена да пази сигурността и правата на жителите си по света и предизвести, че силите на либийския фелдмаршал Халифа Хафтар се трансформират в " законни цели " за Анкара, съобщи турският вицепрезидент Фуад Октай, представен от организациите. " За тях ще има тежки последствия, в случай че шестимата турци, арестувани от тях предходната седмица, не бъдат освободени неотложно ", сподели той. Като " бандитизъм и пиратство " пък дефинира в Туитър задържането на турските жители президентският представител Ибрахим Калън. В неделя турското посолство в Триполи разгласява предизвестие турските жители да заобикалят дейности, които могат да застрашат тяхната сигурност в районите на Източна Либия, следени от силите на Халифа Хафтар.

В петък представителят на Хафтар оповести възбрана за полети на турски самолети в небето над северноафриканската страна и заплаши с офанзиви против турски кораби и ползи. Това стана, откакто неговите сили унищожиха турски дрон на летището в Триполи. Според представители на армията му безпилотният уред е бил подготвен да излети, с цел да бомбардира позиции на либийската войска. По-рано либийският фелдмаршал  в действителност упрекна Анкара в интервенция във вътрешните работи на Либия, след което забрани да се реализира връзка по море и въздух с Турция.

Председателят на Камарата на представителите в Тобрук - Акила Салех Иса, който си сътрудничи с командваната от Халифа Хафтар самопровъзгласена Либийска национална войска, заяви, че е оповестил обща готовност на териториите, които управлява в Източна Либия, съобщи " Дойче веле ". Представител неговата войска съобщи, че към този момент " всички турски плавателни съдове и самолети ще бъдат обсъждани като противников цели. Наред с това той заплаши, че скоро ще бъдат задържани всички турски жители, намиращи се на либийска територия.

970812 РАЗДОР

Анкара поддържа приетото от Организация на обединените нации държавно управление на Либия с министър председател Фаиз Сарадж в Триполи. Хафтар от своя страна поддържа непризнатото от Запада държавно управление, намиращо се в източната част на Либия. След свалянето от власт на Муамар Кадафи с военна мощ напролет на 2011 г. Либия е обхваната от безпорядък и революция. Разположеното в Триполи държавно управление на националното единодушие води война с частите на Хафтар с център в Тобрук, които се употребяват с поддръжката на Русия, Италия, Египет и редица други близкоизточни страни. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР