Турция е отворена за всякакъв вид инвестиции и подкрепа, но

...
Турция е отворена за всякакъв вид инвестиции и подкрепа, но
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е отворена за инвестиции, но не е искала пари от никоя страна

Турция е отворена за всевъзможен тип вложения и поддръжка, само че не е молила никоя страна за пари, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган през днешния ден на фона на валутна рецесия, довела до внезапно поевтиняване на турската лира през последните седмици, оповестява Ройтерс.

Ердоган уточни пред членове на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, че е наредил на министрите да не употребяват никакви финансови препоръки или консултантски услуги от американската компания Маккинзи, като добави, че държавното управление ще разчита единствено на вътрешни запаси, съобщи Българска телеграфна агенция.

Държавният глава съобщи също, че Турция ще наложи санкции на " опортюнистите ", които се възползват от неустойчивостта на валутния курс, с цел да покачват цените.

" Ние няма да изоставим нашия народ на милостта на опортюнистите ", акцентира той.

Ердоган прикани турците във вторник да оповестяват за магазини, които са нараснали цените извънредно доста по време на валутната рецесия, и сподели, че управляващите ще подхващат ограничения против тях, в случай че се наложи.

" Няма икономическа рецесия, а единствено манипулативни дейности ", акцентира още Ердоган през днешния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР