Турция е готова да донесе нови кошмари“ на онези, които

...
Турция е готова да донесе нови кошмари“ на онези, които
Коментари Харесай

Ердоган: Анкара е готова да донесе нови кошмари на тези, които използват тероризъм срещу Турция

Турция е подготвена да донесе „ нови кошмари “ на тези, които се пробват да слагат страната на колене със средствата на тероризма, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от. 

„ Готови сме да донесем нови кошмари на тези, които считат, че могат да слагат Турция на колене с един " терористан " по южните ѝ граници “,  заяви Ердоган след държавно съвещание нощес в Анкара, имайки поради Кюрдската работническа партия (ПКК), която има бази в Северен Ирак, и сирийските „ Сили за отбрана на народа “ (СЗН), считани от Анкара за поделение на ПКК.

В своята над 35-годишна терористична акция против Турция, ПКК, която е включена в листата на терористичните организации от Турция, Съединени американски щати и Европейски Съюз, е виновна за гибелта на над 40 000 души.

 „ Проблемите, свързани с нашите граници с Ирак, ще бъдат дефинитивно решени това лято “, добави Ердоган.

 Терористите от ПКК постоянно се крият в Северен Ирак,  за да възнамеряват офанзиви против Турция, отбелязва Анадолската организация.

Ердоган сподели също, че Анкара е решена „ да сътвори кулоар за сигурност по границите си със Сирия, разпрострян се в дълбочина от 30-40 километра “.

Турският президент акцентира, че Турция не се лимитира до личните си граници, добавяйки, че страната е „ сърцето на доста по-голям географски район - от Балканите до Централна Азия, от Черно море до Северна Африка, от Егейско море до Южна Азия “. 

По отношение на израелско-палестинския спор Ердоган сподели, че Анкара поставя старания в поддръжка народа на Газа посредством дипломатически начинания, филантропична помощ и апели за помощ. По думите му решението е в постигането на ефикасен и съдбоносен интернационален консенсус. 

Войната в Газа избухна след нападението на палестинската ислямистка формация " Хамас " против Южен Израел на 7 октомври, при което бяха убити минимум 1160 души, най-вече цивилни.

Броят на палестинците, убити в линията Газа от началото на войната с Израел преди към пет месеца, е надхвърлил 30 хиляди, оповестиха следените от ислямисткото придвижване " Хамас " локални управляващи. 

Турският президент означи също по този начин, че през първите два месеца на годината Турция регистрира нов връх в износа от бранша на защитата и авиацията, достигайки 633 милиона $. По думите му Турция се е трансформирала в една от страните, които до най-голяма степен сами покриват отбранителните си потребности.

Ердоган акцентира, че за последните 10 години Турция е нараснала отбранителния експорт четири пъти и половина. Той добави, че страната е изнесла 230 типа артикули от отбранителната промишленост в 185 страни на обща стойност 5,5 милиарда $. По думите му Турция заема водеща позиция в износа на безпилотни летателни апарати, измежду които Байрактар ТБ2 (Bayraktar TB2), АКСУНГУР (AKSUNGUR), Байрактар Акънджъ (Bayraktar AKINCI), АНКА (ANKA). 

Досега Турция е подписала контракти за 770 безпилотни летателни апарати с 50 страни, сподели Ердоган, допълвайки, че цената на износа на дронове за миналата година е 1,8 милиарда $.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР