Турция даде ясен сигнал на натовските си съюзници от Съединените

...
Турция даде ясен сигнал на натовските си съюзници от Съединените
Коментари Харесай

Турция към САЩ: Ф-35 не са единствените изтребители

Турция даде явен сигнал на натовските си съдружници от Съединените американски щати, че в случай че те откажат да продадат изтребители Ф-35 на страната, то Анкара ще закупи такива от другаде.

Вашингтон заплаши турските си сътрудници, че може да спре доставките на изтребители от пето потомство Ф-35, в случай че Турция не се откаже от договорката за придобиване на съветски зенитно-ракетни комплекси С-400. Външният министър Мевлют Чавушоглу сподели в изявление за NTV, че Турция ще прегледа други благоприятни условия и други възможности, в случай че не получи американските стелт изтребители.

Дипломатът съобщи също по този начин, че Турция може да закупи още системи С-400, в случай че Съединени американски щати откажат да договарят за продажба на системите си „ Пейтриът “. Чавушоглу сподели, че е „ неуместно “ да се слага под въпрос участието на Турция в НАТО поради съглашението с Москва за съветски ракети. Анкара ясно уточни, че няма да блокира съглашението с руснаците поради натиска от Вашингтон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР