Турция би предприела ответни мерки срещу САЩ, ако Вашингтон блокира

...
Турция би предприела ответни мерки срещу САЩ, ако Вашингтон блокира
Коментари Харесай

Турция се закани на САЩ, ако не й достави изтребители Ф-35

Турция би подхванала ответни ограничения против Съединени американски щати, в случай че Вашингтон блокира доставката за Анкара на изтребители F-35, съобщи външният министър на страната Мевлют Чавушоглу в изявление за телевизия CNN Turk, представен от РИА Новости.

Министърът заяви, че идната седмица ще отиде на аудиенция в Съединени американски щати, където ще обсъдят този въпрос. По думите му, анулацията на продажбата на Ф-35 е неприемлива.

В средата на април асистент секретаря на Съединени американски щати Уес Мичъл съобщи, че покупката от Анкара на съветски зенитни системи С-400 може да повлияят отрицателно на доставката за Турция на изтребители F-35. В отговор Турция акцентира, че не приема езика на глобите по тези въпроси.

Освен това, в края на предишния месец се появи информация, че група американски сенатори желае да блокира доставката за Анкара на американски изтребители поради изводи в Турция американски свещеник Ендрю Брансон.

Турция и Русия подписаха кредитно съглашение за доставка на С-400 в края на м.г.
От Вашингтон обявиха, че Анкара би трябвало да придобие зенитни ракетни комплекси, " съвместими със стандартите на НАТО ". В отговор Реджеп Тайип Еродоган съобщи, че Турция взима независимо решенията си по тези въпроси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР