Турското външно министерство заяви, че докладът на Държавния департамент на

...
Турското външно министерство заяви, че докладът на Държавния департамент на
Коментари Харесай

Турция осъди доклада на Държавния департамент на САЩ за правата на човека

Турското външно министерство съобщи, че отчетът на Държавния департамент на Съединени американски щати за правата на индивида съдържа погрешна информация и голословни изказвания за Турция, осведоми Анадолската организация.

Турското външно министерство направи документално изказване по отношение на отчета за правата на индивида за 2022 година, оповестен от Държавния департамент на Съединени американски щати.

В изказването, оповестено от турското външно министерство, се споделя: " Докладът за правата на индивида за 2022 година на Държавния департамент на Съединени американски щати, както и през предходните години, съдържа неточна информация, голословни изказвания и пристрастни мнения за нашата страна. Ние ги осъждаме и изрично ги отхвърляме ".

" За сигурността на нашата страна и на нашия район се води решителна битка против терористичните организации, изключително PKK/PYD/YPG, FETÖ, DAISH и DHKP-C, в границите на интернационалното право и правата на индивида. Ние не сме съгласни, че нашата обективна битка е изопачена и не отразява истината в този отчет ".

" Турското външно министерство показва страдание, че отчетът включва единствено част от 2022-те терористични набези, осъществени от ПКК в нашата страна, и дребна част от нарушаванията на правата на индивида, осъществени от организацията в неразкрит мащаб ", се споделя в позицията на турските управляващи.

Нарушенията на правата на индивида, осъществени от по този начин наречените " Сирийски демократични сили " в Сирия, са включени в раздела за Сирия в отчета. Буди неразбиране фактът, че не се загатва, че тази конструкция е под контрола на терористичната организация PKK/PYD/YPG.

" Обръщаме публичното внимание на обстоятелството, че този отчет е направен от страна, която си затваря очите за активността на терористичните организации PKK/PYD/YPG и FETÖ, а освен открива " партньорство " с тях. Поставяме под въпрос легитимността и достоверността на този отчет. Отново заявяваме, че този отчет, който явно е политически стимулиран и изцяло лишен от обективност, не може да бъде одобряван съществено. Приканваме Съединените щати да се съсредоточат върху личните си достижения в региона на правата на индивида ", акцентира турското външно министерство./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР