Турското министерство на външните работи призова в декларация по повод

...
Турското министерство на външните работи призова в декларация по повод
Коментари Харесай

Турция: Очакваме от Швеция конкретни и ефективни стъпки в борбата срещу тероризма

Турското министерство на външните работи прикани в декларация във връзка вчерашните митинги в Стокхолм  шведските управляващи да подхващат съответни ограничения в битката с тероризма. 

„ Решително и най-категорично осъждаме разрешаването да се организира антидържавна пропагандна акция против нашата страна от групи, свързани с терористичната организация ПКК, директно след отвратителната офанзива против нашата свещена книга Коран в Стокхолм. Поредната акция е терористичен акт. Това е очевидно нарушаване на уговорката от меморандума, който Швеция е подписала, за попречване на пропагандата на терористични организации. Още един път подчертаваме, че чакаме от шведските управляващи съответни и ефикасни стъпки в битката против тероризма, а не словесни изяви “, се показва в деклрацията, заяви Българска телеграфна агенция.

Вчера откакто десният екстремист Расмус Палудан изгори свещената книга на мюсюлманите Коран пред турското посолство в Стокхолм, което провокира мощни митинги в Турция, последва втора антитурска демонстрация.

Привърженици на терористичната организация Кюрдска работническа партия (ПКК) проведоха поредна провокация против президента Реджеп Тайип Ердоган в Стокхолм, заяви Интернетхабер.

 Участниците скандирали обидни квалификации във връзка с турския президент. Провесели на въже една кукла, наподобяваща на Ердоган, и стъпкали огромен постер с неговия лик, прострян на земята.

Акцията прилича тази от преди няколко дни, когато функционери и симпатизанти на ПКК бяха възпламениха плашило на Ердоган. 

Турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи през вчерашния ден, че плануваното посещаване на шведския му сътрудник в Анкара е анулирано, откакто шведските управляващи са разрешили провеждането на митингите в Стокхолм.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР