Турският зимен курорт Карталкая, който се намира най-близо до Истанбул,

...
Турският зимен курорт Карталкая, който се намира най-близо до Истанбул,
Коментари Харесай

Конни патрули охраняват туристите в турския ски курорт Карталкая

Турският зимен курорт Карталкая, който се намира най-близо до Истанбул, е под засилена защита. За сигурността на туристите и на оборудванията там, се грижат и конни екипи от регионалната жандармерия в град Болу. Това се показва в документално известие на регионалната администрация (валийството) на Болу, в чийто  район се намира зимният курортен център.

Конните екипи непрекъснато охраняват региона “Сисли вади ”, където се намират главните уреди на курорта, допълниха от валийството, съобщи Българска телеграфна агенция.

По данни на управата на курорта все още в Карталкая има забележителен брой туристи от страната и от чужбина, които са запълнили хотелите. Включително доста деца и родители, тъй като учениците в Турция са във почивка.

Конните екипи притеглят вниманието както на възрастните, по този начин и на децата, които се снимат с тях за спомен.

Карталкая е един от най-популярните ски курорти на Турция, заради близостта си както до Истанбул, по този начин и до Анкара. Намира се в планината Болу, откъдето минава автомагистралата от Истанбул за Анкара. Отстои на 3 часа път с кола от Истанбул и на 2 часа път от Анкара. Разположен е на 2000 метра надморска височина.

За разлика от други зимни курорти Карталкая е по-спокоен, с добре заснежени писти, които все още са комфортни за ски, показаха от управата на курорта. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР