Турският външен министър Мевлют Чавушоглу и държавният секретар на САЩ

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу и държавният секретар на САЩ
Коментари Харесай

Чавушоглу и Помпейо ще се срещнат утре в Сингапур

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу и държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо се чака да се срещнат на следващия ден в Сингапур, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Чавушоглу и Помпейо отпътуваха за Сингапур, където се състои среща на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).

През последните две седмици двамата организираха четири телефонни диалога, по време на които разискаха обстановката в Сирия, въпроса, обвързван с настояването на Турция за екстрадиция от Съединени американски щати на мюсюлманския просветител Фетхуллах Гюлен, както и проблема, обвързван със арестувания в Турция свещеник Андрю Брънсън.

Решението за срещата на турския външен министър и държавния секретар на Съединени американски щати в Сингапур е било в съгласие преди Съединени американски щати да разгласят, че вкарват наказания по отношение на министрите на вътрешните работи и на правораздаването на Турция, отбелязва Анадолската организация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР