Турският външен министър Хакан Фидан пристигна в България. Първата му

...
Турският външен министър Хакан Фидан пристигна в България. Първата му
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Преговорите за мир в Близкия изток са началото за разрешаване на кризата

Турският външен министър Хакан Фидан дойде в България. Първата му среща е била с Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Според интернационалния анализатор проф. Владимир Чуков визитата е в отговор на това на Мария Габриел, както изисква протоколът. Но изненадата е в мястото на срещата - резиденцията на турския дипломат.

„ Мария Габриел е хазаин и той връща тази аудиенция, което не би трябвало да ни изненадва. Според мен изненадата тук е, че първата среща е с Мустафа Карадайъ и с водачите на Движение за права и свободи и то в резиденцията на турския дипломат. Всички те са депутати и нормално визитите би трябвало да стават в Народното събрание ", разяснява нощес проф. Чуков.

Той уточни още, че договарянията за мир в Близкия изток са началото за разрешаване на рецесията. „ Сравняваме със обстановката в Украйна. Там са две огромни страни, които водят война между тях - капацитетът е голям. Тук е дребна територия с малко хора и капацитетът просто не може да продължи повече от шест месеца. Въпросът е кой ще извлече позиционните дивиденти ", сподели професорът.

Според него двете страни няма да съумеят да устоят на натиска. „ Израел и „ Хамас " са прекомерно дребни пред опциите на интернационалната общественост ", добави той.

По тематиката с реакцията на Съединени американски щати след нападението и убийството на трима американски военнослужещи, проф. Чуков разясни, че от 17 октомври до момента са осъществени 146 набези над американски цели в Сирия и Ирак и това е едно от тези.

„ Американците не са се задействали, тъй като изстреляният дрон е влезнал в същия миг, в който и американският дрон. Те просто не са могли да го разпознаят като противников ", е мнението му.

Но в случай че се разяснява хипотезата дали Съединени американски щати биха дали отговор на Иран, съгласно професора ще се навлезе в тематиката с изборите. „ Имаше миг, в който иранците смъкнаха голям американски дрон. Стойността му беше 120 млн. $. Тогава Доналд Тръмп, който е извънредно несклоняем и нетърпелив към иранците, не потегли по тази „ писта " с Иран. Защото не се знае по какъв начин биха могли да реагират те ", изясни проф. Чуков.

Нова Нюз, „ Денят онлайн "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР