Турският Реджеп Тайип Ердоган обсъди отношенията между Анкара и Европейския

...
Турският Реджеп Тайип Ердоган обсъди отношенията между Анкара и Европейския
Коментари Харесай

Ердоган: Подкрепа за членство на Турция в ЕС ще доведе до много по-добри отношения

Турският Реджеп Тайип Ердоган разиска връзките сред Анкара и Европейския съюз с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и съобщи, че поддръжката към Турция за присъединение към Европейски Съюз ще бъде доста ползотворна, заяви „ Сабах “.


" По време на диалога фон дер Лайен поздрави Ердоган за преизбирането му ", се показва в изказване на турските управляващи.

Ердоган съобщи, че „ методът за сполучлива битка с провокациите на районно ниво е да се ускори съдействието на Европейски Съюз с Турция “, като добави:

„ Справедливото отношение към Турция и поддръжката за пълноправното участие на страната в Европейски Съюз ще доведат до доста по-добри връзки и по-силни връзки “.

От своя страна Фон дер Лайен съобщи, че са били разисквани настоящите световни събития, в това число войната сред Русия и Украйна, и е реализирана сделка за засилено съдействието сред блока и Анкара.

Турция подаде молба за участие в Европейски Съюз през 1987 година, а договарянията за присъединение започнаха през 2005 година

През миналите години договарянията бяха главно замразени заради политически блокади от страна на някои членове на Европейски Съюз, в това число Гърция и кипърската гръцка администрация, по аргументи, които не са свързани с нейната склонност за участие, съгласно Анкара.

Турските публични лица настояват, че Европейски Съюз в никакъв случай няма да може да разгърне капацитета си на международната сцена без участие на Анкара в блока. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР