Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в сряда, че се

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в сряда, че се
Коментари Харесай

Ердоган ще прави газов хъб с руски газ в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи в сряда, че се е договорил с съветския си сътрудник Владимир Путин за образуването на хъб за природен газ в Турция, предава Ройтерс.

Говорейки пред членове на своята Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в Народното събрание, Ердоган сподели, че Путин е декларирал, че Европа може да получава съветски газ през Турция, съобщи News.bg.

Припомняме, че на 13 октомври съветският президент Владимир Путин съобщи на турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, че Турция е най-надеждният маршрут за доставка на газ до Европейския съюз и предложи там да се построи център за доставки.

На 12 октомври Путин за първи път загатна, че Русия може да сътвори огромен газов хъб в Турция, като пренасочи доставките, предопределени за газопроводите " Северен поток " под Балтийско море, които бяха развалени от детонации предишния месец.

На двустранната среща в Казахстан през днешния ден съветският водач добави, че Турция получава цялостни доставки на газ без проблеми и че Анкара се е оказала най-надеждният сътрудник на Москва, когато става въпрос за енергиен пренос.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР