Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че се е

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че се е
Коментари Харесай

Ердоган: Разбрахме се с Путин, че зърно за бедните страни трябва да се изпраща безплатно


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че се е съгласил с съветския си сътрудник Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, че зърното, превозено в границите на зърнената договорка, би трябвало да се изпраща в бедните африкански страни гратис, предадоха Ройтерс и турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган направи мненията по време на изказване на събитие в Истанбул, откакто тази седмица  Москва възобнови присъединяване си в съглашението за износа на зърно от Украйна.

По време на нашите договаряния с президента на Русия Путин се договорихме да се изпраща гратис зърно за нуждаещите се страни. С Путин се съгласихме, че Африка би трябвало да има полза от черноморския зърнен кулоар, сподели Ердоган, представен от Българска телеграфна агенция.

Ще осигурим опцията корабите със зърно да доближават до страните, които сега страдат от тежка рецесия във връзка с снабдяването с храни и апетит, акцентира турският водач.

Той добави, че е разискал този въпрос и с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Ердоган заяви още, че има желание да повдигне въпроса за снабдяването на страните от Африка с храни на идната среща на върха на Г-20 в Бали (на 13 и 14 ноември), осведоми СиЕнЕн-Тюрк.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР