Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи днес, че Турция и

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи днес, че Турция и
Коментари Харесай

Ердоган: Русия ни връща $1 млрд. за газ, доставен в периода 2015-2016 г.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви през днешния ден, че Турция и Русия са постигнали съглашение за отстъпка в цената на съветския газ, доставен през 2015 и 2016 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ След дългите разисквания бе реализирано съглашение за отстъпка в размер на 10,25% за газа, доставен през 2015 и 2016 година Разликата в заплащанията за тези две години, а точно 1 милиард $, ще бъде върнат на републиката “, сподели Ердоган, представен от Анадолската организация.

На протест на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в източния окръг Ерзурум Ердоган съобщи преди този момент, че през 2015 година Турция е поискала от Русия да ѝ даде отстъпка в цената на природния газ, само че съветската страна е отказала да удовлетвори настояването и Анкара се е обърнала към интернационален арбитраж. Сега обаче било реализирано съглашение.

Същевременно Ердоган прикани турците да трансферират валутните си спестявания в лири, с цел да поддържат слабата национална валута, която изгуби към 20 % от цената си по отношение на американския $ тази година, съобщи Ройтерс.

„ Братя мои, които имате долари или евро под възглавниците, отидете и сменете парите си за лири ", прикани Ердоган на митинга в Ерзурум преди парламентарните и президентски избори на 24 юни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР