Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува западните медии, предаде АА.Постигнахме

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува западните медии, предаде АА.Постигнахме
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще даде отговор на Запада на 28 май

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува западните медии, съобщи АА.


" Постигнахме множеството от демократичните си завоевания в Турция, като се борихме със заглавията ", съобщи турският водач в изявление онлайн за телевизия ТРТ.

Той добави, че Западът не харесва Турция, тъй като е изкоренила тероризма. " В битката против тероризма постоянно сме били оставяни сами. Ние сами се дърпаме за личните си обувки. "

Според Ердоган Западът също по този начин е смутен от подобряването на отбранителната промишленост на Турция.

" Харесва ли им Турция, която става все по-силна в отбранителната промишленост? Разбира се, че не ни харесват. Няма да ни харесат, тъй като към този момент не купуваме оръжия или муниции от тях... Моят народ им даде този отговор на 14 май. Надявам се, че на 28 май те ще го създадат още веднъж ", сподели той.

" Чували ли сте дискомфорт от Азербайджан, Катар и Либия поради нашите старания? Не. Когато погледнем към тези, които са обезпокоени от нашия триумф, можем да забележим по-ясно кой е другар и кой е зложелател ", добави Ердоган.

Милиони гласоподаватели отидоха до урните на 14 май, с цел да изберат президент на страната и 600-местен парламент.

Партията на Ердоган завоюва болшинство в Народното събрание, а президентската конкуренция се насочва към втори тур на 28 май.

На втория тур Ердоган ще се изправи против Кемал Кълъчдароглу, водач на главната опозиционна Републиканска национална партия (РНП) и общ претендент на опозиционния Народен алианс на шестте партии.

Ердоган получи 49,52% от гласовете на първия тур, Кълъчдароглу остана втори с 44,88%, а Синан Оган получи 5,17%. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР