Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Европейския съд по правата

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Европейския съд по правата
Коментари Харесай

Ердоган обвини Европейския съд по правата на човека във вземане на политически решения

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ), че не е взел " обективни " решения по отношение на Турция , оповестява Анадолската организация.

" Европейски съд по правата на човека не е обективен в своите решения, а политически. Когато става въпрос за Турция, той взема политически стимулирани решения ", посочи президентът на гала в столицата Анкара във връзка откриването на новата правосъдна година.

По негови думи през последните 20 години са направени значими промени за подсилване на върховенството на закона в Турция.

Теми като правата и свободите на хората, правата на дамите, правата на децата и подобряването на нашата правосъдна система са най-важните детайли на нашите промени, уточни Ердоган.
 Турция се закани да не зачита Съвета на Европа
Турция се закани да не зачита Съвета на Европа

Отново напрежение поради делото против филантропа Осман Кавала

От своя страна ръководителят на турския касационен съд Мехмет Акарджа съобщи, че турската правосъдна система е " сензитивна " към главните права и свободи, предпазени от Европейската спогодба за правата на индивида и турската конституция.

Турският министър на правораздаването Бекир Боздаг пък означи, че Турция чака Европейският съвет и институциите на Европейски Съюз да имат " почтен и неутрален " метод към страната като част от правното съдействие.

Турция има най-голям % на съблюдаване на решенията на Европейски съд по правата на човека спрямо други страни, акцентира Боздаг.

" Общият % при страните, които са се заели да съблюдават решенията на Европейски съд по правата на човека, е 80,14%, до момента в който Турция има 87,90%. Ние спазихме и изпълнихме решенията на Европейски съд по правата на човека ", безапелационен бе той.
 Анкара настоя Съветът на Европа да заобикаля наказването на Турция
Анкара настоя Съветът на Европа да заобикаля наказването на Турция

Във връзка с хвърления в пандиза опозиционер Осман Кавала
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР