Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за трайно прекратяване на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за трайно прекратяване на
Коментари Харесай

Ердоган: Израел се държи като „глезеното дете на Запада

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани за трайно преустановяване на огъня в линията Газа, подкрепено от непрекъснати доставки на филантропична помощ в обсадения анклав.

Израелското държавно управление, което се държи като глезеното дете на Запада, би трябвало да компенсира заличаванията, които аргументи (в Газа) ", сподели още турският президент, представен от ДПА.

„ Това, което е незабавно, е да има трайно преустановяване на огъня, а освен неколкочасово спиране ", сподели Ердоган на изключителна арабско-ислямска среща в столицата на Саудитска Арабия - Рияд.

Турският президент прикани също за интернационално следствие на израелските бомбардировки в линията Газа, които осъди като „ невиждана варварщина ".

Той подлага на критика и западните страни, че мълчат по отношение на клането в Палестина, добавя Анадолската организация.

„ Срамота е, че западните страни, които постоянно надигат глас за човешки права и свободи, резервират безмълвие за клането в Палестина. Изправени сме пред невиждана варварщина в историята, когато лечебни заведения, учебни заведения и бежански лагери са бомбардирани и се избиват цивилни ", съобщи Ердоган, представен от Анадолската организация.

Ердоган сподели, че е жизненоважно да се достави гориво на местата, които незабавно се нуждаят от това, изключително лечебните заведения в Газа.

По думите му би трябвало да бъде основан фонд за възобновяване на Газа в границите на Организацията за ислямско съдействие.

Конфликтът в линията Газа стартира на 7 октомври с нападението на палестинското придвижване „ Хамас " против Израел и последвалите ответни бомбардировки на еврейската страна против палестинския анклав.

Анадолската организация показва, че са починали минимум 11 078 палестинци, измежду които 4506 деца и 3027 дами. Израелските жертви, съгласно публични източници, са към 1200, показва турската държавна новинарска организация.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР