Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският президент Владимир Путин

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Ердоган потвърди срещата с Путин


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и съветският президент Владимир Путин организираха телефонен диалог. Лидерите на двете страни се договориха за визитата на Путин в Турция, заяви пресслужбата на Ердоган в Туитър.

" Като декларира, че по време на руско-украинската война не би трябвало да се подхващат стъпки, които биха могли да ескалират напрежението, президентът Ердоган акцентира значимостта на Черноморската самодейност, която той вижда като " мост на мира ", се споделя в изказването.

Ердоган също е показал по време на диалога, че цените на зърното, които са паднали с 23 %, до момента в който договорката за зърно е била в действие, са се нараснали с 15 % през последните две седмици.

От Кремъл към момента не са удостоверили информацията за визитата . Те единствено оповестиха, че Путин и Ердоган са се договорили да продължат контактите, в това число подготовката за срещата.

На 17 юли, която разреши безвредно да се изнасят украински храни от черноморските пристанища и. След това съветските военни започнаха да бомбардират украински пристанища и инфраструктура, обвързвана синоса на зърно.

Wall Street Journal, базирайки се на дипломати и анализатори, написа, че Русия е отказала да възобнови договорката за зърно, откакто Ердоган " разгневи " съветските управляващи , като и.

Според вестника тогава Путин е пренебрегнал молбите на Ердоган, който предложил да договаря за удължение на договорката за зърно .
 Организация на обединените нации: Русия може да е подготвена да договаря за зърнената договорка
Организация на обединените нации: Русия може да е подготвена да договаря за зърнената договорка

Москва е подготвена да се върне към договорката, само че единствено в случай че нейните условия бъдат изпълнени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР