Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е наредил разследване за възможни

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е наредил разследване за възможни
Коментари Харесай

Ердоган е наредил разследване за възможни валутни манипулации след резкия спад на турската лира

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е наредил следствие за вероятни валутни операции след внезапния спад на турската лира тази седмица, съобщи организация Ройтерс, като се базира на Анадолската организация, заяви Българска телеграфна агенция.

Според информацията на Анадолската организация Ердоган е наредил на Държавния контролен съвет да разпознава институциите, които са купили огромни суми чуждестранна валута и да рапортува дали е имало някаква операция.

Турската лира означи рекорден спад, откакто на 18 ноември централната банка намали главния лихвен % от 16 на 15 %, като това бе трето намаляване за по-малко от два месеца. Турската лира загуби над 40 % от цената си от началото на годината, като означи исторически рекорден спад до 13,49 лири за $ във вторник, когато изгуби над 14 % от цената си единствено за един ден. Ердоган пази понижаването на лихвените проценти макар инфлацията от 20 на 100.

В тирада той съобщи, че Турция води " икономическа война за самостоятелност " и няма да се поддаде на натиска да промени своята политика.

Ние виждаме игрите, които се играят с обменния курс, лихвите и скока на цените от тези, които желаят да извадят нашата страна от уравнението, сподели Ердоган.

Турският Държавен контролен съвет може да изисква показване на информация и документи и ще показа своите изводи на съответните институции, осведоми Анадолската организация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР