Турският президент Реджеп Тайип Ердоган благодари днес на руския си

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган благодари днес на руския си
Коментари Харесай

Ердоган към Путин: Благодаря за помощта!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган благодари през днешния ден на съветския си сътрудник Владимир Путин и на други водачи за помощта, оказана на Турция в битката с горските пожари, предадоха турски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

От името на моята страна бих желал да изкажа благодарности на президента на Азербайджан Илхам Алиев, на президента на Русия Владимир Путин и на премиера на Испания Педро Санчес за поддръжката им от първия миг на възникването на пожарите, написа през днешния ден Ердоган в Телеграм.

Турският президент изрази признателност и за мощната поддръжка от страна на управленията на Иран, Катар, Хърватия и Украйна.

От името на своя народ желая да благодаря на всички другарски страни и организации, които ни показаха съболезнованията си, както и готовността си за помощ и действително ни помогнаха. Надявам се в най-скоро време да преодолеем този тежък интервал, написа Ердоган.

В поста на турския държавен глава в Телеграм също по този начин е оповестена инфографика със знамената на над 70 страни и десетки интернационалните организации, на които Турция е изразила благодарността си за съдействието им.

Междувременно турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че Франция и Гърция не са изпратили в Турция самолети за гасене на пожари, макар че са дали обещание, осведоми в. " Йени шафак ".

Турция, несъмнено, приема помощта от други страни. Франция в началото предложи да изпрати аероплан, само че след това не извърши обещанието си. Гърция също разгласи, че ще изпрати аероплан, само че по-късно се отхвърли от желанието си, защото в Гърция също бушуват пожари, уточни Чавушоглу.

В някои турски медии се появиха обаче и информации, че Турция е отказала помощ от някои страни за оправянето с пожарите.

Този следобяд администрацията на президента Ердоган заяви в Туитър, че турските пожарникари и сътрудниците на други служби са съумели да локализират съвсем всички пожари в страната.

146 от общо 154 горски пожари са сложени под надзор, се споделя в известие на администрацията на Ердоган, оповестено в 15.30 ч.

Пожарите към момента бушуват край курортите Мармарис и Бодрум (в окръг Мугла), в Манавгат и Алания (окръг Анталия). Съобщава се, че сега няма заплаха за жилищните региони и туристическите обекти.

Унищожителните горски пожари в Турция започнаха преди към седмица. Пожари се развихриха в десетки окръзи в страната (главно в Южна и Западна Турция). По последни данни на държавната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) осем души са починали при бедствията, а над 850 са потърпевши.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР