Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган заминава на обиколка в Персийския залив

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва отпътува през днешния ден на обиколка в Персийския залив, по време на която ще посети Саудитска Арабия, Катар и Обединените арабски емирства, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Основният въпрос, който ще бъде обсъждан по време на визитите, са взаимните стопански вложения.

Ердоган ще срещне през днешния ден с краля на Саудитска Арабия Салман и със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман в Джеда.

Утре турският държавен глава отпътува за Доха, където ще се срещне с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ат Тани.

Последната спирка на Ердоган по време на обиколката му в Персийския залив ще бъде в Обединените арабски емирства. В сряда Ердоган ще се срещне с президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

Икономическите връзки ще бъдат съществена точка от дневния ред на обиколката на турския президент в страните от Персийския залив. Той ще взе участие в бизнес конгреси, които ще се проведат и в трите страни. Очаква се Ердоган да разиска с представителите на страните съдействието в разнообразни сфери, в това число в опазването на здравето, енергетиката, продоволствената сигурност, селскостопанските технологии, отбранителната индустрия, логистиката, зърнопроизводството, електронната търговия, нефтохимическата индустрия и финансите.

Заедно с Ердоган пътуват над 200 предприемачи, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР