Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган: Швеция не трябва да храни големи очаквания за срещата на върха на НАТО във Вилнюс

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва даде да се разбере, че Швеция не би трябвало да храни огромни упования по отношение на идната среща на върха на НАТО идващия месец във Вилнюс предвид на присъединението си към Алианса, оповестяват турски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

В изявление пред кореспонденти на връщане от посещаване в Азербайджан президентът съобщи през днешния ден, че преди Анкара да утвърди кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, Стокхолм би трябвало да направи повече, с цел да успокои турските опасения във връзка с тероризма.

По думите на Ердоган Турция не може да утвърди манифестации на терористичната формация Кюрдска работническа партия (ПКК) в скандинавската страна, оповестява електронното издание " Дейли сабах ". 

" При сегашните условия не можем да имаме позитивен метод (към присъединението на Швеция към НАТО). НАТО не може да ни принуди да приемем Швеция, без да е направила нещо против тероризма. Ако вие не разрешите този въпрос, то ние не бихме могли с наслада да одобрим във Вилнюс участие на Швеция ", сподели той, визирайки идната среща на върха на НАТО, на която Швеция се надява, че Турция ще утвърди кандидатурата ѝ за участие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР