Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

След Путин Ердоган разговаря днес и със Зеленски


Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва беседва и с украинския си сътрудник Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, откакто по-рано през днешния ден организира телефонен диалог с съветския водач Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8790
По време на диалога е била разисквана поддръжката на Турция за Украйна в региона на филантропичната помощ и енергетиката, както и развитията към така наречен зърнен кулоар, заяви Дирекцията по връзките на турското президентство. 

Ердоган е декларирал готовността на Турция да поеме ролята на медиатор за установяването на дълготраен мир сред Русия и Украйна. Президентът е отбелязал, че турската страна продължава работите си по отношение на размяната на пандизчии и е изразил мнение, че тя би могла да даде своя дипломатически принос и за ускорение на процеса, отнасящ се до АЕЦ " Запорожие ".

Турският водач загатна за идния си диалог със Зеленски по-рано през днешния ден по време на среща на окръжните шефове от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), припомня СиЕнЕн-Тюрк.

" Днес още веднъж ще беседвам със Зеленски. Ще обсъдим диалозите, които организирахме с господин Путин, и по какъв начин можем да сложим връзките сред Русия и Украйна на една по-мека основа ", уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР