Турският президент Реджеп Ердоган ще бъде на посещение в Албания

...
Турският президент Реджеп Ердоган ще бъде на посещение в Албания
Коментари Харесай

Ердоган на посещение в Албания утре

Турският президент Реджеп Ердоган ще бъде на посещаване в Албания на следващия ден, заяви осведомителният портал Екзит, представен от Българска телеграфна агенция.

Очаква се Ердоган да дойде на летище "Майка Тереза " към 9 ч сутринта локално време (10 ч българско), където ще бъде посрещнат от албанския министър председател Еди Рама.

Двамата ще отпътуват за град Ляч в северната част на страната, който беше обиден от мощно земетресение през ноември 2019 година, и ще открият 524 жилището, финансирани от турското държавно управление.

След това Ердоган и Рама ще се върнат в Тирана, където ще дадат взаимна конференция. После турският президент ще посети джамията "Етем бей ", която също се реконструира с турска поддръжка.

Ердоган ще произнесе слово пред албанския парламент към 17 ч и ще отпътува от Тирана.

Отношенията сред Турция и Албания се развиха доста по време на мандата на Еди Рама на премиерския пост. Наскоро Турция построи и болница в град Фиер. От своя страна албанските управляващи екстрадираха или се пробваха да екстрадират редица турски жители и хипотетични "гюленисти ", което беше окачествено от Организация на обединените нации като "екстратериториални отвличания ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР