Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик

...
Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик
Коментари Харесай

Шойбле: Ердоган излага на опасност вековните отношения с Германия

Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила излага на заплаха извънредно значимите и вековни връзки с Германия, съобщи немският министър на финансите Волфганг Шойбле, представен от Ройтерс.

Той излага на заплаха вековно партньорство, сподели Шойбле в изявление за немския в. "Билд ", оповестено през днешния ден.

Това е трагично, защото в действителност доста неща ни свързват. Но ние не може да позволим да ни изнудват, означи той.

В последно време дипломатическите връзки сред Берлин и Анкара се утежниха поради задържането на немски жители в Турция и заради отхвърли на турските управляващи да разрешат на немски депутати да посетят немски военни в бази в Турция.

Междувременно водачът на парламентарната група на Християндемократическата партия Фолкер Каудер съобщи, че държанието на Турция е "неприемливо " и, че дълг на Германия е да пази жителите си и фирмите си, само че също по този начин желае да бъдат непокътнати връзките (с Анкара).

Безпокои ме фактът, че имаме страна членка на НАТО, която не разрешава визити на друга страна членка на алианса, сподели Каудер пред държавната телевизия А Ер Де.

"Това е нетърпима обстановка и ние ясно би трябвало да кажем на Турция: не по този начин ", съобщи Каудер.

На въпрос дали може да бъдат продължени договарянията с Турция за участие в Европейски Съюз или договарянията за разширение на митническия съюз (между Турция и ЕС), Каудер отговори: "И двата въпроса, несъмнено, са средства за оказване на напън върху Турция. Знаем, че Турция има обилни стопански проблеми ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР