Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик

...
Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик
Коментари Харесай

Ердоган се срещна с папата

Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила се срещна през днешния ден с папа Франциск във Ватикана, с цел да разиска с него въпроса за Ерусалим и отзвука от решението на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила да признае свещения град за столица на Израел, заяви Ройтерс.

И двамата показаха угриженост от решението, което съгласно доста съдружници на Съединени американски щати може да обрече на неуспех мирните старания в Близкия изток. Ердоган и папата се чака да беседват и за Сирия, Ирак, филантропичната помощ и бежанците.

Ватикана поддържа решение от две страни за палестинско-израелския спор като двете страни би трябвало да се договорят за статута на Ерусалим като част от мирния развой. Палестинците желаят Източен Ерусалим за столица на бъдещата им самостоятелна страна, до момента в който Израел разгласи целия град за своя "обединена и безконечна столица ".

Ердоган и папата приказваха по телефона откакто Тръмп разгласи решението си през декември и се съгласиха, че всяка смяна на статута на Ерусалим би трябвало да бъде избегната.

Преди да отпътува от Турция Ердоган съобщи, че Съединени американски щати са се изолирали по въпроса за Ерусалим.

Демонстрации против Ердоган за човешките права и обстановката с турските кюрди са планувани за по-късно през днешния ден в Рим. Около 3500 служители на реда и чиновници на сигурността охраняват реда, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР