Турският президент Реджеп Ердоган разговаря по телефона с френския си

...
Турският президент Реджеп Ердоган разговаря по телефона с френския си
Коментари Харесай

Ердоган и Макрон ще разубеждават Тръмп за столицата на Израел

Турският президент Реджеп Ердоган беседва по телефона с френския си сътрудник Еманюел Макрон за решението на Вашингтон да трансферира посолството на Съединени американски щати от Тел Авив в Ерусалим, оповестиха организациите. Това стана, откакто американският президент Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел.
В диалога си с Макрон Ердоган е подчертал, че отбраната на историческия статут на Ерусалим е " обвързване на цялото човечество ". Двамата се договорили със взаимни старания да се опитат да убедят Съединени американски щати да трансформират решението си.
По-рано през днешния ден турският президент е разговарял по телефона по тази тематика и с президентите на Азербайджан Илхам Алиев, на Казахстан - Нурсултан Назарбаев, и на Ливан - Мишел Аун. Очаква се съветският президент Владимир Путин също да разиска с Ердоган тематиката за Ерусалим по време на визитата си в Турция на 11 декември. По-рано двамата показаха по телефона безпокойството си от този акт на Вашингтон.
Турският президент прикани мюсюлманите да запазят успокоение в реакцията си и добави, че протестиращите би трябвало да работят в границите на закона и демокрацията. Протести в Газа и Западния бряг доведоха до конфликти, а демонстрации имаше и в Турция.
" Съдбата на Ерусалим не може да бъде оставена на окупаторска страна, която узурпира палестински земи от 1967 година без да зачита закон и нравственост ", съобщи Ердоган.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР