Турският президент Реджеп Ердоган не е приел оставката на вътрешния

...
Турският президент Реджеп Ердоган не е приел оставката на вътрешния
Коментари Харесай

Ердоган отказа да приеме тази оставка

Турският президент Реджеп Ердоган не е приел оставката на вътрешния министър Сюлейман Сойлу и той ще продължи да извършва отговорностите си, оповестиха от директората по връзките на турското президентство.

По-рано през вчерашния ден Сойлу подаде оставка поради скупчването на стотици хиляди хора пред магазини и хлебопекарни в петък вечерта. Стълпотворението беше провокирано от оповестяването на възбрана за излизане на улицата през събота и неделя в 30-те най-големи града в Турция едвам два часа преди влизането ѝ в действие.

Сюлейман Сойлу съобщи, че е получил и приема рецензиите, които бяха отправени против него поради съобщаването на възбраната за излизане на улицата в 31 най-големи града на страната два часа преди налагането ѝ. По думите му на някои места са се събрали хора, като общият им брой не надвишава 250-300 000 души. Той изрази мнение, че това няма да докара до огромни проблеми.

Към неделя на обяд са били санкционирани или са били подхванати административно-наказателни ограничения против почти 19 000 за нарушение на възбраната за излизане, заяви вътрешното министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР