Турският президент Реджеп Ердоган изненадващо омекна. Той заяви, че иска

...
Турският президент Реджеп Ердоган изненадващо омекна. Той заяви, че иска
Коментари Харесай

Ердоган неочаквано омекна, поиска добри отношения с ЕС

Турският президент Реджеп Ердоган изненадващо омекна. Той съобщи, че желае да усъвършенства връзките си с Европейския съюз и се надява на същото от страна на 27-те членки.
Днес Ердоган се срещна с посланиците на страни от Евросъюза в Анкара.

„ Като страна ние сме подготвени да върнем връзките си още веднъж към естественото и да създадем позитивен дневен ред. Очакваме нашите европейски другари да покажат същата благосклонност “, сподели турският президент, представен от БНР.

Изявлението Ердоган идва след година на напрежение поради по-агресивната турска външна политика в Източното Средиземноморие, Либия и елементи от Близкия изток.

Най- обтегнати са отношението на Анкара с Гърция и Франция, само че турският президент омекоти реториката си и приказва с спогодителен звук на срещата с европейските посланици в Президентския комплекс в Анкара.

Турция и Гърция тази седмица се договориха да стартират диалози по разногласието за морските граници на 25 януари в Истанбул. Това ще е първата среща сред двете страни-членки на НАТО от 2016 година след 60 безплодни кръга от договаряния, траяли 14 години.

Ердоган акцентира, че е отворен за по-добри връзки и с Париж след месеци на взаимни персонални нападки с президента Еманюел Макрон.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР