Турският президент Реджеп Ердоган е поел ангажимент Турция да не

...
Турският президент Реджеп Ердоган е поел ангажимент Турция да не
Коментари Харесай

Ердоган обещал да не закача съюзниците на САЩ в Сирия

Турският президент Реджеп Ердоган е поел ангажимент Турция да не нападна отрядите в Сирия, които се употребяват с поддръжката на Съединени американски щати, твърди съветската осведомителна организация ТАСС, представена от БГНЕС.
В изявление пред CNBC държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео сподели, че Реджеп Ердоган заречен турските интервенции в Сирия да са ориентирани единствено против терористичната организация " Ислямска страна ".
" Турците подсигуряват, че след нашето евакуиране, тези, които са се сражавали дружно с нас срещу " Ислямска страна ", ще бъдат предпазени ", споделя Помпео.
На въпрос дали има доверие на Ердоган, държавният секретар дава отговор, че в последна сметка значими са делата, а не думите. " Това се отнася и до нашият съдружник в НАТО - Турция ", съобщи Помпео.
Същевременно американският държавен секретар повтори за следващ път, че " Ислямска страна " била " на 99% унищожена ".
Междувременно американският президент Доналд Тръмп и сътрудника му Еманюел Макрон организираха телефонен диалог, с цел да обсъдят изтеглянето на Съединени американски щати от Сирия.
" Двамата водачи разискаха обстановката в Сирия, в това число решимостта на Съединените щати и Франция да унищожат " Ислямска страна ", както и проектите за премислено и координирано евакуиране на американските бойци от Сирия “, се споделя в формалното изказване на Белия дом. Двамата президенти акцентират още, че ново потребление на химическо оръжие в Сирия няма да бъде толерирано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР