Турският президент Ердоган заяви, че смъртта на стотици Рохинги в

...
Турският президент Ердоган заяви, че смъртта на стотици Рохинги в
Коментари Харесай

Ердоган определи убийството на Рохинги в Мианмар за геноцид

Турският президент Ердоган съобщи, че гибелта на стотици Рохинги в Мианмар през миналата седмица съставлява геноцид, ориентиран към мюсюлманските общности в района, оповестява Ройтерс.

Близо 400 души починаха в боевете, които раздрусаха Северозападен Мианмар за една седмица, демонстрират нови публични данни.

" Има геноцид там. Те мълчат във връзка с това... Всички, които обръщат глава от този геноцид, осъществен под прикритието на демокрацията, също са част от това кръвопролитие ", разяснява Ердоган

Армията разяснява, че прави интервенции по пречистване против " екстремисти терористи " за отбрана на цивилни жители.

 След конфликти в Мианмар, откриха телата на 20 дами и деца в река Наф
След конфликти в Мианмар, откриха телата на 20 дами и деца в река Наф

Около 18 500 мюсюлмани Рохинги, доста от които заболели и с рани от патрони, съумяват да влязат в Бангладеш

Ердоган от дълго време се стреми да заеме водеща позиция измежду мюсюлманската общественост в света. Той счита, че е морална отговорност на Турция да се опълчи на събитията в Мианмар.

Около 38 000 Рохинги са минали в Бангладеш от Мианмар, оповестяват източници на Организация на обединените нации, една седмица откакто бунтовниците от Рохинги нападнаха полицейски пунктове и армейска база в щата Ракхайн, предизвиквайки конфликти и военна интервенция.

Ердоган добавя, че въпросът ще бъде разискван в детайли, когато международните водачи се съберат за Общото заседание на Организация на обединените нации на 12 септември в Ню Йорк.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР