Турският президент Ердоган разкритикува позицията на Русия за бъдещето на

...
Турският президент Ердоган разкритикува позицията на Русия за бъдещето на
Коментари Харесай

Ердоган критикува позицията на Русия за Африн

Турският президент Ердоган разкритикува позицията на Русия за бъдещето на района на Африн в Сирия, като съобщи, че самата Анкара ще реши детайлите за връщането на зоната на сирийския народ, оповестява " Ройтерс ".

" Много добре знаем кого ще предадем Африн . Първо, дано поговорим за предаването на области, следени от други страни в Сирия на Сирия ", разяснява Ердоган, отхвърляйки мнения на съветския външен министър Сергей Лавров.

" Когато пристигна времето, ние персонално ще дадем на Африн на хората от Африн, само че времето за това зависи от нас, ние ще го определим, а не господин Лавров ", добавя той.

Лавров съобщи през вчерашния ден, че най-лесният метод да се възстановява обстановката в Африн е да се върне региона под контрола на сирийското държавно управление, заяви " Интерфакс ".

Турция си сътрудничи с Русия и Иран за преустановяване на насилието в Сирия, само че Анкара от дълго време желае Башар ал-Асад да се отдръпна , а поддръжниците на Асад са и Москва и Техеран.

Турция организира военна акция за битка с кюрдските бойци в Африн, а съветските въздушни сили и подкрепяни от Иран милиции подкрепят офанзивите на сирийската войска в Идлиб и Гута. Иранският президент Хасан Рухани смята, че Африн би трябвало да бъде предаден на армията на Сирия .

В същото време, Турция възприема кюрдските бойци, подкрепяни от Съединени американски щати в битката против ДАЕШ (Ислямска държава), за терористична организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР