Турският президент Ердоган отново се разгневи на германски политически лидери

...
Турският президент Ердоган отново се разгневи на германски политически лидери
Коментари Харесай

Ердоган обвини Меркел и Шулц във фашизъм спрямо Турция

Турският президент Ердоган още веднъж се разгневи на немски политически водачи и индиректно ги упрекна във фашизъм. Без да посочва поименно Ангела Меркел или Мартин Шулц той разгласи методите им за "нацистки ", съобщи БГНЕС.

От речта му пред последователи на неговата партия в Анкара обаче стана напълно ясно, че Ердоган засяга съответно точно канцлерката Меркел и кандидат-канцлера на социалдемократите Шулц.

" Защо се смятате за наранени? Та нали не споделям, че сте нацисти или фашисти. Само разказвам обстановката. Това е фашизъм, това е нацизъм! ", съобщи разпалено Ердоган.

Той се базира на апела на Мартин Шулц за преустановяване на договарянията с Турция за присъединение към Европейски Съюз, както и на изразеното след това утвърждение от страна на Ангела Меркел.

И други турски държавни представители насочиха през миналите дни рецензии, че тематиката за Турция се е трансформирала в детайл от предизборната битка в Германия.

Самият Ердоган съобщи следното: " От заран до вечер Турция... От заран до вечер - Ердоган. Какво толкоз ви е сторил този Ердоган? ".

Той предложи на Германия да се грижи за личните си проблеми: " Да не би тези избори да са в Турция? Или въпреки всичко – в Германия? Защо все се занимавате с нас? Изборите са си ваши. Правете си ги! На нас ни е все едно кой ще завоюва. Но на сънародниците си в Германия предлагам: Не избирайте враговете на Турция! ".

Като " врагове на Турция " Ердоган неотдавна набеляза немските християндемократи, социалдемократите и Зелените. Той съпостави сегашната обстановка в Европа със обстановката в навечерието на Втората международна война.

Независимо от всичко обачеТурция продължавала да държи на присъединителните договаряния с Европейски Съюз. " Пълноправното участие в Европейски Съюз е стратегическа цел за Турция и тя няма да се откаже от тази публична държавна политика ", отсече Ердоган.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР