Турският парламент прие днес спорен антитерористичен“ закон, който продължава много

...
Турският парламент прие днес спорен антитерористичен“ закон, който продължава много
Коментари Харесай

Турция вкара в закон мерки от извънредното положение

Турският парламент одобри през днешния ден противоречив „ антитерористичен “ закон, който продължава доста от ограниченията на изключителното състояние, въведено след опита за прелом от юли 2016 година и анулирано предходната седмица, съобщи Агенция Франс Прес.

Законът дава опция на управляващите да могат още 3 години за уволняват служители, обвинени във връзки с „ терористични “ групи.

Губернаторите могат да вкарват ограничавания за влизане и излизане от турските градове за период от 15 дни, както и да постановат възбрана за всеобщи събрания.

Заподозрян може да бъде държан без обвинявания 48 часа или до 4 денонощия при положение на голям брой нарушавания. Този интервал може да бъде удължаван два пъти, в случай че има компликации при събирането на доказателства или в случай че казусът е прекомерно комплициран.

Забраняват се митинги и събирания навън след залез слънце, въпреки че с позволение може да се разрешат до среднощ, в случай че не нарушават публичния ред.

Протестните акции не би трябвало да основават неудобства на елементарните жители, които не вземат участие в тези мероприятия.

Текстове в закона бяха остро подложени на критика от Народнорепубликанската партия и от Демократичната партия на народите, които упрекват държавното управление, че желае да направи постоянно изключителното състояние.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР