Турският парламент премахва продуктите на Coca-Cola и Nestle от ресторантите

...
Турският парламент премахва продуктите на Coca-Cola и Nestle от ресторантите
Коментари Харесай

Турският парламент изхвърли Coca-Cola и Nestle от менюто заради подкрепа към Израел

Турският парламент отстранява продуктите на Coca-Cola и Nestle от заведенията за хранене на кампуса си през днешния ден, поради хипотетичната им поддръжка за Израел на фона на спора в Газа . Това стана ясно от публично изказване на институцията и източник, който уточни имената на двете компании, оповестява " Ройтерс ".

Двете компании не са дали отговор незабавно на искане за коментар.

" Продуктите на компании, които поддържат Израел, няма да се продават в заведения за хранене, кафетерии и чайни в кампуса на Народното събрание ", разгласи Великото национално заседание на Турция, без да разпознава фирмите . Според изказването решението е взел представителят Нуман Куртулмус, с цел да " поддържа публичната сензитивност във връзка с бойкотирането на артикули на компании, които намерено са заявили поддръжката си за военните закононарушения на Израел и убийството на почтени хора в Газа ".
 Ердоган: Наш дълг е да спрем войната в линията Газа
Ердоган: Наш дълг е да спрем войната в линията Газа

Турския президент упрекна Израел за създалата се филантропична рецесия в района

Парламентарен източник уточни, че напитките Coca-Cola и разтворимото кафе Nestle са единствените марки, отстранени от менютата. Според него решението има за цел да отговори на " големия публичен митинг против тези компании " за поддръжката на Израел. Нито изказването на Народното събрание, нито източникът прецизират по какъв начин Coca-Cola и Nestle са подкрепили страната.

Миналия месец Nestle съобщи, че краткотрайно е затворила един от индустриалните си фабрики в Израел като " защитна мярка ", трансформирайки се в първия колос за потребителски артикули, който разгласи отговор на войната.

През последните дни двете компании се появиха в описи за протест, оповестени от турски деятели по интернет.
 Израел
Израел " постепенно и деликатно " прочиства Ивицата Газа

" Хамас " дава отговор с противотанкови ракети и картечници

Ходът на турския парламент е измежду първите от държавно управление или огромна организация, ориентирани към огромни международни марки по време на траялата месец война сред Израел и палестинската въоръжена формация " Хамас ".

На други места профсъюзът на пристанищните служащи в Барселона отхвърли да товари и разтоварва всевъзможни военни материали на фона на войната в Газа. Белгийските транспортни синдикати отхвърлиха да обработват военно съоръжение, изпратено до Израел.

През последния месец турският президент нападението на Израел против Газа и поддръжката на Запада за Йерусалим.
 Израел изтегля дипломатите си от Турция
Израел изтегля дипломатите си от Турция

След острите мнения на Ердоган против интервенцията в Газа

Израел бомбардира Газа след, при което неговите бойци убиха 1400 души и заловиха 240 заложници. Здравните управляващи в Газа споделят, че нападението на Израел е умъртвило повече от 10 000 палестинци, в това число към 4100 деца.

Стотици хиляди турци излязоха по улиците, с цел да през последния месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР