Турският министър на околната среда Мурат Курум съобщи, че страната

...
Турският министър на околната среда Мурат Курум съобщи, че страната
Коментари Харесай

Турция одобри изкопаването на „Канал Истанбул“

Турският министър на околната среда Мурат Курум заяви, че страната е одобрила проектите за развиване на плана " Канал Истанбул ", оповестява Ройтерс, като отбелязва, че огромният план е подложен на критика поради цената и отражението му върху околната среда, съобщи Дир.

" Одобрихме проектите за развиване на плана " Канал Истанбул " и ги представяме за публично разискване. Ние бързо ще предприемем стъпки към обогатяването на нашата страна и свещения град с Канал Истанбул ", написа Курум в Туитър.

Съобщението идва година откакто Турция организира първия си търг за реорганизация на два исторически моста в най-големия си град, където 45-километровият Канал Истанбул се възнамерява да бъде прокопан.

Каналът, чийто покровител е президентът Реджеп Тайип Ердоган, ще свързва Черно море северно от Истанбул с Мраморно море южно от него и се прави оценка на 75 милиарда лири (9,2 милиарда долара). Правителството твърди, че той ще облекчи трафика през Босфора. Проектът се чака да бъде приключен през 2025-2026 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР