Турският мафиот Седат Пекер отново разтърси цялата страна. Новите му

...
Турският мафиот Седат Пекер отново разтърси цялата страна. Новите му
Коментари Харесай

Политически трилър в Турция: Новите разкрития на Седат Пекер


Турският мафиот Седат Пекер още веднъж раздруса цялата страна. Новите му разкрития може да обиден прекомерно сензитивно политици в Анкара. А най-големия си удар той даде обещание да направи преди президентските избори.

В ранното лято на 2021 година избягалият в Дубай турски мафиот в родината си с видеоклиповете, които разгласява в Ютюб. В седем записа той разказа случаи на корупция, трафик на опиати и други противозаконни афери, свързани с известни политици и изключително с вътрешния министър Сюлейман Сойлу.

Пекер е осъждан нарушител, обвързван с радикалната десница. Швейцарският „ Нойе Цюрхер Цайтунг “ напомня историята му и споделя за новите разкрития на Пекер. Когато видеоклиповете на мафиота бяха оповестени в Ютюб, ползата към тях беше голям, а някои от тях са гледани десетки милиони пъти, показва швейцарското издание. Критиците на държавното управление тогава съзряха в тях доказателство, че „ дълбоката страна “ си остава невредима и при ръководството на Ердоган. Така в Турция назовават преплитанията сред политиката, тайните служби и проведената престъпност.

Под псевдоним

Нестандартният турски политически трилър, продуциран от мафиотския необут, в този момент очевидно продължава. Този път Пекер е снимал клиповете си в хотелска стая в Дубай. Емирството няма контракт за екстрадиция с Турция, която упорства Пекер да ѝ бъде предаден. Междувременно обаче на турския жител към този момент не му е разрешено да разгласява видеоклиповете си. Наложило му се е да се откаже и от персоналния си профил в Туитър, с цел да не заплаши предоставеното му право на престой. Той обаче очевидно продължава с разкритията си в обществената мрежа, този път под псевдоним.
Редакцията предлага
Миналата седмица Пекер се прицели в Демирьорен Груп (Demirören Group), един от най-големите фирмени конгломерати в страната, който има и авторитетни медии. Пекер приказва за хипотетична спекулация, обвързвана с шефа на компанията Йълдъръм Демирьорен и упрекна неговия татко и създател на компанията Ердоган Демирьорен в заграбване на имущества на еврейски и гръцки турци, за което не се бил спрял даже пред осъществяването на ликвидиране.

В първите години от съществуването на турската република. Редица огромни имена в турската стопанска система са подозирани, че са извлекли изгоди точно от тази дискриминационна политика.

Семейство Демирьорен също така има славата на покровител на Ердоган и се причислява към тези компании, които с уговорката си в медийната сфера са съдействали за намаляването на броя на сериозните медии в Турция. През 2018 година Демирьорен закупи вестник " Хюриет " и телевизионния канал Си Ен Ен Тюрк, а по-рано беше закупил вестниците „ Миллиет “ и „ Ватан “. Непосредствено след придобиването на собствеността бяха уволнени редица известни публицисти, в това число и живеещият към този момент в Германия Джан Дюндар.

Шумни разкрития

Още по-голям звук провокира друго разобличаване на Пекер – видео, което показвало по какъв начин шефът на различен тръст, непосредствен до властта, взе участие в секс оргия с други мъже. Въпросният мъж е член на ръководещата „ Партия на справедливостта и развиването “. Видеото се появи тъкмо в миг, когато публицист от един вестник, благосъстоятелност на концерна „ Ihlas “, написа, че Пекер единствено блъфира и не може с нищо да потвърди разкритията си. Пекер твърди, че компроматът не е негов личен, само че турското общество към този момент се пита с какво ли още разполага мафиотът.

Миналата седмица той разгласява и хипотетичен запис на телефонен диалог от юни, в който поддръжник на президента Ердоган го призовавал да спре да прави разкрития. Пекер в никакъв случай не е нападал непосредствено президента. Въпреки това споделя, че пази най-значимите си разкрития за началото на предизборната акция. През юни 2023 година в Турция ще се проведат президентски и парламентарни избори.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР