Турският лидер Реджеп Ердоган нападна Израел, заявявайки, че еврейската страна

...
Турският лидер Реджеп Ердоган нападна Израел, заявявайки, че еврейската страна
Коментари Харесай

Ердоган със словесен залп по адрес на терористичния Израел и слабия Вашингтон

Турският водач Реджеп Ердоган атакува Израел, заявявайки, че еврейската страна е страна на окупацията и терора , оповестяват Агенция Франс Прес и турски медии.

Ердоган изнесе тирада по време на откриването на изключителна среща на Организацията за ислямско съдействие по отношение на решението на Съединени американски щати да признаят Йерусалим за столица на Израел.

 Турция зове света да признае Източен Йерусалим за столица на Палестина
Турция зове света да признае Източен Йерусалим за столица на Палестина

Палестинската страна би трябвало да бъде приета от всички страни

На форума в Истанбул участват водачите на мюсюлманския свят. Те ще се опитат да координират отговора си след хода на Вашингтон.

" Израел е страна на окупацията. Освен това Израел е страна на терора ", атакува Ердоган пред водачите на страните от организацията.

Турският общественик прикани света да признае окупирания Източен Йерусалим за " столица на Палестина ".

Според него Вашингтон би трябвало да анулира решението си за свещения град.

" Каня страните, които ценят интернационалното право и справедливостта да признаят окупирания Йерусалим за столица на Палестина ", разгласи Реджеп Ердоган, допълвайки, че мюсюлманските страни " в никакъв случай няма да се предадат " за това си искане.

По думите му с решението Съединени американски щати на първо място са целели да санкционират палестинците , които неведнъж са потвърдили, че те са на страната на мира, а не на насилието.

Ердоган има вяра, че 196 страни в света ще излязат с общ отговор , наблягайки, че мирът в Палестина може да бъде обезпечен единствено в случай че интернационалната общественост застане на страната на истината и незабавно признае Палестина за свободна страна.

Държавният глава също по този начин прикани " всички страни " да защитят Йерусалим , допълвайки, че мюсюлманските страни в никакъв случай няма да се откажат от суверенитета и независимостта на Палестина.

" Докато окупиращата страна е приета, няма логичност страната, която желае мир, която е на 1/5 от историческа Палестина да не бъде приета ", съобщи Ердоган и повтори, че Йерусалим и " Ал Акса " са " алена " линия за мюсюлманския свят.

Той прикани за ускорение процеса по приемане на Палестина в интернационалните организации и съглашения, отбелязвайки, че " да се резервира неутралитет сред окупатора и окупирания значи поддръжка за потисничеството ".

Ердоган също предизвести, че Съединени американски щати не стоят на страната на тези, които търсят мир, а не страната на тези, които вършат мира неосъществим.

Съединени американски щати може да са мощна страна с нуклеарни оръжия, с доста самолети . Но нито едно от тези не потвърждава, че са мощни. Това, което е вярно, е мощно, счита той.

Ердоган разказа решението на Вашингтон като заплащане за израелските " терористични актове ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР