Турският катерач Севгюл Ераслан проведе символична церемония, за да се

...
Турският катерач Севгюл Ераслан проведе символична церемония, за да се
Коментари Харесай

Алпинистка се „омъжи за планината Арарат като протест срещу...

Турският катерач Севгюл Ераслан организира алегорична гала, с цел да се " омъжи " за планината Арарат в символ на митинг против насилието над дами и деца в Турция.

" Осъждам насилието и дискриминирането, от които страдат дамите и децата. Те заслужават безусловна обич и почитание във всички области на живота ", сподели Ераслан.

„ Виждаме всички форми на корист и знаем, че почтеното нещо, което би трябвало да извършите, е да заемете позиция против това “, добави Ераслан.



Около 18 дами са били убити от мъже през юни, до момента в който 20 други са умряли при подозрителни условия, съгласно отчет на We Will Stop Femicides Platform.

Нежеланието на правосъдната власт в Турция да преследва насилствени закононарушения против дами и деца постоянно се преглежда като подбуда за насилието, от което страдат уязвимите групи от популацията ня страната.

Връх Арарат е най-високият връх в Турция (5165 m). Той се намира в Североизточна Турция, провинция Агръ, на 16 km западно от Иран и 32 km южно от Армения. Състои от Голям Арарат – с височина 5 165 m и Малък Арарат – 3 914 m. Има към 30 ледника. Представлява заснежен конус на смълчан вулкан. Това е заветен връх за арменците. Планината се вижда и от столицята на Армения, Ереван. В Стария Завет се приказва за планината като за мястото, където лежи Ноевият ковчег след Потопа, разказан там.



Снимки Агенция Анадола
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР