Турският журналист от в. "Заман" Камил Демиркая се противопоставя на

...
Турският журналист от в. "Заман" Камил Демиркая се противопоставя на
Коментари Харесай

Турски журналист поиска политическо убежище в Румъния

Турският публицист от в. "Заман " Камил Демиркая се опълчва на екстрадицията, поискана от Анкара, и желае политическо леговище в Румъния, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре. Демиркая, който бе арестуван краткотрайно от румънските управляващи през вчерашния ден, съобщи през днешния ден пред Апелативния съд на Букурещ, че не има вяра на турското правораздаване, тъй като там се употребяват мъчения и че доста негови сътрудници от в. "Заман " са били изпратени в пандиза.

Апелативният съд на Букурещ отсрочи за 14 декември процеса по настояването за екстрадиция.

Турските управляващи упрекват журналиста във връзки с ислямския просветител Фетхуллах Гюлен, който съгласно Анкара е провел несполучливия опит за прелом през 2016 година Критично настроеният към Ердоган вестник "Заман " беше закрит в Турция, а голям брой сътрудници на изданието бяха упрекнати във връзки с Гюлен, напомня Българска телеграфна агенция. Камил Демиркая се намира от две години в Румъния, където има позволение за краткотрайно престояване.

През ноември 2018 година е подал документи за удължение на разрешителното, които са в развой на обработка, се показва в известие на "Заман Румъния ". Турският публицист живее в Букурещ със брачната половинка си и 10-годишния си наследник, и "пише за злоупотребите на властта в Анкара ".

На днешното правосъдно съвещание Камил Демиркая съобщи, че има вяра на правосъдната система в Румъния и се надява настояването за екстрадиция да бъде отхвърлено. По думите му правораздаването в Турция не работи, там се ползват мъчения и противозаконни способи по отношение на арестуваните.

Демикрая е изискал политическо леговище в Румъния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР